donderdag 3 mei 2012

HEIHUTJE

De fietsploeg is net op ORde of ze pakt de auto om zich richting hei te begeven.
Twee dagen trainen om de OR-individuen de goede weg op te sturen.

Wie zijn we? Wat willen we? Waar gaan we heen? De coach stopt ons in hokjes van de communicatiestijlen en teamrollen, laat ons met Lego-poppetje Mike werken, stuurt ons op foto-pad, geeft (een beetje) theorie en we kiezen de "stuurman/vrouw".
Voorzien van luxe proviand, liters koffie, thee en water, komen we de eerste dag door. Rond vier uur het beruchte " cup-a-soup" moment, toch moeten we het redden tot vijf uur: snack-time! Hierna de laatste sessie van de dag. Gelukkig blijven de vermaledijde rollenspellen achterwege!

De nog latere dinersessie, mét C2H5OH, is net zo belangrijk. Ouwe koeien uit de sloot halen, leuteren, lachen, ff sms-en en wf-en, wijntje, pilsje of frisje erbij: dit zORgt voor nieuwe OR-maatjes!
De super-de-luxe hotelsuite voor de nachtelijke uren, is groter dan mijn eigen huiskamer en dit verbaast me zo dat ik de hele nacht maar wakker blijf. Geen oog dicht gedaan op die watterige matras en in die warme suite!
Idioot vroeg volgt er het appèl van opstaan. Er gaat gewandeld worden. Fris ( hmm) en fruitig stappen we met drie OR-fanaten de natuur in. Bos- en andere kleine paadjes wisselen elkaar af. Moeten wij niet wat stokjes neerleggen om de weg terug te vinden? Ben je gek!!! Moeten we nu rechts of links? Of rechtdoor? Ja, die kant op!
Uiteindelijk belanden we op een weg, kijken rond: dit is niet de weg die we moeten hebben!!! Ja, hoor, verdwaalt, hebben wij weer. De reddende engel is een vuilnisman die ons de weg terug wijst. Een kwartiertje later zijn we gelukkig op tijd voor het, bij het hutje passende, ontbijt.

Negen uur verzamelen, menigeen met een wit, verwaterd gezicht. Het is toch wel erg gezellig geweest de avond ervoor. In de loop van de dag komt er bij menigeen weer wat kleur op het gezicht en leuteren, luisteren, leren we veel bij. Visie, missie, doel......Om vier uur kan de fietsploeg aan de trainer melden dat ze SAMEN IN BEWEGING zijn gekomen. Ziehier: de nieuwe slogan van de OR!
Wijzer, moe en voldaan, verlaten we het hutje op de hei.....pfff, even bijkomen! De fietsploeg is geORdend en vertrokken.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten