donderdag 29 juli 2010

EFFE WEG

De beste manier om Nederland te vergeten is, om na tien minuten lopen, de bus te pakken. We nemen pinpas,paspoort en wat kleren mee. En wanneer de bus aan komt rijden en we instappen, komen we in een andere wereld terecht. De bus brengt ons naar onbekend en ongekend gebied.

We hoeven niet meer te denken, te zoeken, te kibbelen over de weg en problemen op te lossen.

Lekker zitten, appeltje, eitje, puzzelboekje en flesje prik erbij!!

Chauffeur en juf regelen alles.

Na vele kilometers vangrail de boot op en we komen aan in Trollenland. Vanaf het eerste gezicht op Noorwegen overvalt ons de ruigheid en de schoonheid van het land. Het fototoestel knipt bijna vanzelf af!!Fjorden, bergwegen, stadjes, musea......het is geweldig!

Nederland warm?Appie? Huishouden? Alles is vreselijk ver weg en we weten er niets meer van. Alles is een paar weken anders: zalm bij het ontbijt, bedje gespreid, de taxi staat klaar, heerlijk reisweer....wat wordt een mens dan verwend! Twee maal werd er even aan Nederland gedacht tijdens deze vakantie: De chauvinistische inborst van elke Hollander, waar dan ook ter wereld, verplichte ons tot het kijken naar het voetballen van onze boys. En dat deden we keurig in oranje-tenue. Leuk was het om dan tijdens de reis ook andere Hollanders in het oranje te ontmoeten: het was even Nederland in Noorwegen.....zelfs de Noren snapten het !

Met weemoed stappen we voor de laatste kilometers vangrail in de bus.....nog effe en we zijn weer terug.

Het was een vermoeiende reis, we hebben vreselijk veel gezien en het kost ons even tijd om weer in den Nederlanden te acclimatiseren. Heel langzaam gaat het lukken en zeggen we vaak tegen elkaar: gelukkig hebben we de foto's nog....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten