donderdag 4 augustus 2011

BBQ

"Hoe is het bij jullie?" Ik vertel een aantal gebeurtenissen van de afgelopen dagen en vraag aan oudste zoon of we nog iets afspreken voor hij op vakantie gaat.
"Ja,daar bel ik voor. Komen jullie een keer eten? Doe ik de BBQ aan en jongste zoon komt ook."
Dat laten pa en ma zich geen twee keer zeggen. Superleuk om eens uitgenodigd te worden door een van de zonen en samen te eten.

Woensdagavond is het zo ver en net als we in de auto stappen begint het te miezeren. Nou, de plaats van het eten is overdekt dus het moet lukken. Maar over de brug rijdend gaat het stortregenen. Het komt met bakken tegelijk naar beneden. Geen jas aan, geen plu....dan maar blijven schuilen. De ruitenwissers kunnen hun werk niet aan, en op meerdere plekken zijn de plassen zo hoog dat het water hoger dan de auto komt. Wat een ellende!!!
Maar goed, bij zoonlief aangekomen, bellen we: heb je een plu!!!! Nog even wachten en we worden opgehaald .

Zeer relaxed wordt op het overdekte balkon de barbeque aangestoken en bekijken we eens de voorraad vlees die we geacht worden op te eten. Stokbrood en salade ontbreken niet. Zelf paprika staat er. De heren zijn dit uiteindelijk gaan waarderen, maar moeders hoefde dat al die jaren thuis niet op tafel te zetten!!! Lus-ik-niet!
Nou, we hebben een heel genoeglijke avond. Zoonlief kan prima het vlees gaar krijgen, de salade gaat op en het is leuk om eens gezellig te babbelen over vanalles en nog wat. Het gaat goed met de heren! Pa en ma zijn er trots op.

De avond sluiten we af met een lekker ijsje, nazittend op een echte studentenkamer.....tussen de wasrekken, dozen boodschappen en allerlei rommel! Ach, een uurtje flink aanpakken en het is weer netjes, denk ik dan maar. Zoons wisselden nog even vanalles uit op de computer............en pa en ma: die deden de afwas!!!!

Ach ja.....het blijven kinderen en wij blijven ouders, maar de avond was super!! Dank u, heren.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten