woensdag 21 september 2011

DE TROONREDE IN HET KLEIN

"Leden van ons aller CWZ,

Ons CWZ maakt moeilijke tijden door. De stijgende kosten van de zorg zijn een bedreiging voor de kwaliteit die geboden moet worden. Daarom behoeven beheersing van de kosten en behouden van de kwaliteit voortdurend ons aller aandacht. Vanuit deze visie wil het bestuur de problemen van vandaag aanpakken en kansen voor morgen creëren. Dit doen zij in de vaste overtuiging dat de kracht van het CWZ zit in alle medewerkers. Daarbij hoort een krachtig bestuur, dat medewerkers meer ruimte geeft. Het terugdringen van de bureaucratie biedt medewerkers meer mogelijkheden hun vakmanschap te ontplooien.

De bezuinigingsoperatie gaat aan vrijwel niemand voorbij. Het uitgangspunt van het bestuur is dat medewerkers niet gebaat zijn bij afhankelijkheid.

Bij het invullen van de bezuinigingen kijkt het bestuur in de eerste plaats naar zichzelf. Er zijn voorstellen gedaan om het aantal bestuurders te verminderen. Waar mogelijk en nuttig draagt het bestuur taken over aan afdelingen. Een klein en krachtig bestuur is van wezenlijk belang voor de versterking van het groeivermogen van het CWZ. Bij een kleine samenleving die mensen stimuleert in beweging te komen en het beste uit zichzelf te halen, past immers niet een bestuur dat in de weg loopt, maar een bestuur dat een weg baant. Dat betekent bijvoorbeeld door ondernemerschap en kennis bij elkaar te brengen.

Het spreekt vanzelf dat groei nauw verbonden is is met ons vermogen om te blijven leren. Goed onderwijs is fundamenteel voor de concurentiekracht van ons CWZ en geeft mensen de kans hun talenten te ontplooien. Het bestuur wil daarom de kwaliteit van onderwijs verbeteren.

Veiligheid is bij uitstek een maatschappelijke basisbehoefte voor alle gebruikers van het CWZ. De vorming van een goed team dat onze veiligheid waarborgt, is nodig om krachtig op te treden tegen criminaliteit. Het bestuur richt zich daarbij in het bijzonder op misdrijven die zeer ingrijpend zijn .

In de zorg die in het CWZ geboden wordt staat solidariteit tussen oud en jong, tussen gezond en ziek centraal. Het bestuur stelt toch in deze periode geld beschikbaar voor het behouden van solidariteit, ondanks de enorme bezuinigingsopdracht. In de sociale zekerheid en de oudedagsvoorzieningen zijn maatregelen nodig om de goede basisvoorzieningen te behouden. Gelet op het feit dat de mensen gemiddeld steeds langer leven, is het logisch dat wij allen langer werken.

Leden van ons aller CWZ,
De huidige economische situatie vraagt om maatregelen. Het bezuinigingspakket is dan ook omvangrijk. Toch is er reden voor optimisme, want de uitgangspositie van ons CWZ is en blijft relatief goed, denk hierbij aan de 6e plaats op de ranglijst van het AD! Alle maatregelen zijn erop gericht op CWZ gezond te houden. Het bestuur vraagt hierbij een bijdrage van iedereen.

Op u, leden van ons aller CWZ, rust bij dit alles een speciale verantwoordelijkheid. Het bestuur ziet uit naar een intensieve en open gedachtenwisseling en wil graag samen met u werken aan breed gedragen oplossingen. U mag zich in uw zware taak gesteund weten door het besef dat velen u wijsheid toewensen en met mij om kracht en Gods zegen voor u bidden."






Geen opmerkingen:

Een reactie posten